3 Eylül 2013

Google Chrome Şifre Görüntüleme

İnternet hayatımıza girdikten sonra gizli saklı ve özel bilgilerimizin korunması konusu da önemini arttırdı. Hiç düşündünüz mü bilmiyorum ama aklınızda kaç tane şifre tutuyorsunuz..
Bankamatik kartlarınızın şifreleri, sim kartınızın pin kodu, telefonunuzun güvenlik kodu, bilgisayarınızın bios ve işletim sistemi açılış şifresi, Facebook, Twitter, Google, çeşitli forum şifreleri, Wifi şifreniz, e-devlet şifreniz, ÖSYM, e-okul şifreniz vs..
Bütün bu şifreleri akılda tutmanın zorluğu bir yana güvenli olsun diye özel karakter ve rakamlarla harmanladığımız bitmek bilmeyen şifrelerimizi yazmak da bir zahmetli iş. Öyle ki şifrenizi girerken biraz da hızlıysanız yanlış yazdığınızda yıldızlı ögeler gözükmediği için baştan silmek zorunda kalıyorsunuz.
Bir diğer problem ise tarayıcınızda kaydedilmiş şifrenizi unuttuğunuzda yıldızlı ögelerin ne ifade ettiğini göremiyorsunuz. Bu durumda sizlerle bir eklenti paylaşmak istiyorum. Bu eklenti sayesinde şifre girerken yıldız(*) yerine şifrenin kendisini göreceksiniz. Böylece yanlış yazdığınızda düzeltmek hem kolay olur hem de şifrenizi unuttuğunuzda sorun yaşamamış olursunuz.
Yukarıda şahit olduğunuz gibi şifreler yazarken gözüküyor. Yazma işlemi bitince texboxtan çıktığınızda, yani başka bir yere tıkladığınızda şifre yıldıza dönüşür. Texboxa tıklayınca şifreler tekrar gözükür.

Eklentiyi buradan indirebilirsiniz. Bağlantıdan Chrome Web Mağazasına gittiğinizde sağ üst köşede Chrome’a ekle butonunu kullanıp indirin ardından yüklemeyi onaylayın ve işlem tamamdır. Başka bir ayar yapmanıza gerek yok. Güle güle kullanın..

0 yorum :

Sayfalar arasında geçiş yapmak için klavyeden yön tuşlarını (⇦ ⇨) kullanabilirsiniz.